Ecivil.gr
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
www.ecivil.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΊΤΕ ΣΤΟ ECIVIL ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΊΤΕ ΚΑΙ ΤΟ WWW MΠΡΟΣΤΑ, WWW.ECIVIL.GR
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
» ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ
από seismic 4/9/2022, 00:34

» Ο χώρος, χρόνος ο παρατηρητής και η ενέργεια μέσα στο σύμπαν
από seismic 11/1/2019, 12:36

» Οδοποιία 2
από adamstef 15/6/2018, 06:26

» Ερωτηματολόγιο πτυχιακής
από Katspyl 26/2/2017, 22:11

» Καλορίζικο!
από seismic 1/2/2017, 01:04

» Μπετό 3 2016-2017
από LosPollosHermanos 4/1/2017, 12:21

» Ανέκδοτα
από seismic 27/11/2016, 08:43

» Δομικές Μηχανές
από alexmoutseli 16/11/2016, 04:06

» Οδοστρώματα Τ.Μ.Σ.Υ.Δ.Ε.Α.
από alexmoutseli 16/11/2016, 03:54

» Οδική Ασφάλεια
από kmantalo 22/10/2016, 12:21

» τεχνική περιβάλλοντος
από Aris97 20/10/2016, 09:59

» Στατική 1
από darth 1/10/2016, 00:56

» Αντοχή 1 - 2ο Εξάμηνο
από porf 1/9/2016, 08:31

» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ
από vagioukas 24/8/2016, 02:04

» Οδοποιία Θέμα!!
από stoored123 21/8/2016, 04:33

» Οδοποιία 1
από stoored123 21/8/2016, 03:59

» Οικοδομική 1
από alexmoutseli 19/8/2016, 03:07

» Οικοδομική ΙΙ
από Aris97 6/7/2016, 10:54

Ψηφοφορία

Σχετικά με τις αναρτήσεις αποτελεσμάτων εξετάσεων στο Facebook με ονόματα,επίθετα και βαθμό.

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_lcap81%Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_rcap 81% [ 115 ]
Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_lcap18%Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_rcap 18% [ 25 ]
Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_lcap1%Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Vote_rcap 1% [ 2 ]

Σύνολο Ψήφων : 142


Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

3 απαντήσεις

Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 5/4/2015, 07:44


Καλό όλους τους δομοστατικούς να διεξάγουμε μία σοβαρή συζήτηση έξω από την πεπατημένη γνώση της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών μέσα σε αυτό το φόρουμ. Βασικά σας καλώ να διεξάγομαι μία έρευνα την οποία θα μετατρέψω σε πείραμα πάνω στην σεισμική βάση που διαθέτω.
Ένα φόρουμ είναι χρήσιμο μόνο αν η συμμετοχή γίνει συνεργασία και έχει αποτέλεσμα.
Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιά.

Εφαρμοζόμενο πεδίο έρευνας Μέθοδος όπλισης υποστυλωμάτων

Η συμπεριφορά της δομής κατά τη διάρκεια ενός σεισμού είναι βασικά μια οριζόντια μετατόπιση (ας ξεχάσουμε για μια στιγμή οποιαδήποτε κατακόρυφη συνιστώσα) που επαναλαμβάνεται μερικές φορές.
Αυτή η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) δημιουργεί οριζόντιες φορτίσεις, στροφές στους κόμβους του φέροντα οργανισμού που μετατρέπονται σε τέμνουσες. Μέσο των κόμβων οι οποίοι ενώνουν τα υποστυλώματα με τους δοκούς η δομή αποθηκεύει αυτήν την ενέργεια πάνω στον κορμό αυτών των δύο στοιχείων και εν συνεχεία την αποδίδει προς την αντίθετη κατεύθυνση Το ερώτημα είναι...πια είναι η καλύτερη μέθοδος όπλισης των υποστυλωμάτων ώστε αυτά να μπορούν να παραλάβουν περισσότερες σεισμικές φορτίσεις ( χωρίς να αστοχούν ) από ότι παραλαμβάνουν σήμερα με την πεπατημένη μέθοδο σχεδιασμού.

Η αντίδραση των κόμβων προς την φόρτιση του σεισμού είναι δεδομένη, και είναι η πεπατημένη μέθοδος σχεδιασμού.
Αν θέλουμε να ενισχύσουμε τον φέροντα οργανισμό πρέπει να βοηθήσουμε τους κόμβους ( χωρίς να τους καταργούμε ) με μία άλλη έξτρα μέθοδο παραλαβής σεισμικών φορτίσεων ώστε η μία μέθοδος να βοηθά την άλλη.

Δύο είναι οι παράγοντες που δημιουργούν την παραμόρφωση ή αλλιώς την στροφή όλων των κόμβων του φέροντα οργανισμού όταν αυτός μετατοπίζεται από τον σεισμό.
α) παράγοντας.
Στον σεισμό το κάθε ένα υποστύλωμα ξεχωριστά δέχεται επάνω του μία ροπή ανατροπής η οποία τα αναγκάζει να χάσουν την εκκεντρότητα ανασηκώνοντας την βάση τους, δημιουργώντας στροφές σε όλους στους κόμβους της κατασκευής.
Σήμερα για να περιορίσουμε τις στροφές στη βάση βάζουμε ισχυρές πεδιλοδοκούς στα υποστυλώματα.
Στα μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα, (τοιχία) λόγω των μεγάλων ροπών που κατεβάζουν είναι πρακτικά αδύνατη η παρεμπόδιση της στροφής με τον κλασικό τρόπο κατασκευής των πεδιλοδοκών.
β) παράγοντας
Η ελαστικότητα που έχει ο κορμός του υποστυλώματος το αναγκάζει να χάσει την εκκεντρότητα και να δημιουργήσει στροφές στους κόμβους.

Και αυτός ο παράγοντας που συντελεί στην παραμόρφωση των κόμβων έχει όρια αντοχής.
Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους
εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Κανένα πρόβλημα....όμως..
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία. Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %).
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).
Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζετε στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή. (Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό
/ σχήμα αστοχίας) Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.
Όλα τα πάρα πάνω είναι λίγο πολύ γνωστά από τους μηχανικούς και ήταν ένας πρόλογος, καθώς γνωστή είναι πια από εσάς, και η έχτρα μέθοδος που προτείνω ( για να βοηθήσω την υπάρχουσα αναφερθείσα πεπατημένη μέθοδο σχεδιασμού της απόκρισης των κόμβων ) και δεν είναι άλλη από την πάκτωση του κάθε ενός υποστυλώματος της κατασκευής με το έδαφος.
Σκοπός του πειράματος είναι να βρούμε την βέλτιστη αντίδραση του υποστυλώματος στην πλάγια φόρτιση του σεισμού χωρίς αστοχία και συγχρόνος να εμποδίσουμε τόσο την στροφή ( ανασήκωμα ) της βάσης του, όσο και στο να κρατήσουμε μέσα στην ελαστική περιοχή την ελαστικότητα των στοιχείων

Η αντίδραση του κορμού των στοιχείων μέσο του κόμβου είναι δεδομένη για όλες τις μεθόδους όπλισης των υποστυλωμάτων, οπότε δεν εξετάζουμε αυτό.

Το ερώτημα της έρευνας είναι αν είναι καλύτερα...
α) Να πακτώσουμε την βάση του υποστυλώματος με το έδαφος.
β) Να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος αλλά με υπαρκτή την συνάφεια του σκυροδέματος πάνω στον τένοντα + τον κοχλία περίσφιξης στο δώμα.
γ) Να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος, αλλά ο τένοντας να περνά ελεύθερος το υποστύλωμα μέσα από σωλήνα και να έχει στο δώμα ένα περικόχλιο περίσφιξης που μεταξύ αυτού και του δώματος να παρεμβάλλεται ένα ελατήριο.
δ) Ή να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος, αλλά ο τένοντας να περιβάλλεται από έναν ελαστικό μανδύα ο οποίος θα έχει πρόσφυση με το σκυρόδεμα αλλά δεν θα επιτρέπει πρόσφυση του τένοντα με το σκυρόδεμα. ( + τον κοχλία με το ελατήριο στο δώμα )
ε) Ή να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος με την δ) μέθοδο, αλλά να εφαρμόσουμε στο δώμα μία δεύτερη μερική προένταση στα πλαίσια την επαλληλίας?
Υ.Γ
Σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής είναι δεδομένη η πάκτωση του μηχανισμού με το έδαφος. Δεν εξετάζετε αυτό.

Πια μέθοδο θεωρείται ότι είναι η καλύτερη? α,β,γ,δ ή η ε ?
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από Admin 5/4/2015, 09:27

το ε) είναι σαφώ οτι καλύτερο κατα την δική μου άποψη.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 178
Points : 515
Φήμη : 46
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2013

https://e-civil.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 7/4/2015, 10:02

Admin έγραψε:το ε) είναι σαφώ οτι καλύτερο κατα την δική μου άποψη.
Συμφωνώ και εγώ μαζί σου. Θα ήθελα όμως να αναπτύξω περισσότερο την μέθοδο του κάθε ενός υποστυλώματος ξεχωριστά.

( διορθώνω την διατύπωση της μεθόδου ( δ ) δ) Ή να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος, αλλά ο τένοντας να περιβάλλεται από έναν ελαστικό μανδύα ο οποίος θα έχει πρόσφυση με τον τένοντα εσωτερικά και με το σκυρόδεμα εξωτερικά ( + τον κοχλία με το ελατήριο στο δώμα )

Αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε. Αν θέλετε να συμπληρώσετε κάτι θα είναι πολύ χρήσιμο.

α) Να πακτώσουμε την βάση του υποστυλώματος με το έδαφος.
Αυτή η μέθοδος είναι καλή μόνο όταν το υποστύλωμα έχει μορφή κάτοψης γωνιακού σχήματος, ή είναι μεγάλο επιμήκη υποστύλωμα.
Βασικά όσο πιο άκαμπτο είναι το υποστύλωμα τόσο καλύτερα δουλεύει.
Σταματά το ανασήκωμα της βάσης, δεν σταματά την ελαστικότητα των μικρών υποστυλωμάτων.
Συνιστώ αυτήν την μέθοδο στις εξής περιπτώσεις.
1) Σε χαμηλού ύψους κατασκευές με μεγάλα επιμήκη φέροντα τοιχία και κοιτόστρωση.
2) Σε ανεμογεννήτριες για την πάκτωση του μεταλλικού κορμού της
3) Για να βελτιώσουμε τα χαλαρά εδάφη θεμελίωσης.
Βασικά είναι η πιο οικονομική λύση, αλλά η προστασία που προσφέρει στον σεισμό είναι τουλάχιστον 50% μικρότερη από τις άλλες προτάσεις.
Αν δεν υπάρχουν υπόγεια είναι μία συμφέρουσα λύση για να σταματήσουμε το ανασήκωμα των βάσεων.
Εκτός των βάσεων, μπορούμε να πακτώσουμε και τους πεδιλοδοκούς ή ολόκληρη την κοιτόστρωση για πρόσθετη προστασία, και είναι μία καλή πρόταση για να συνεργασθεί και με τις άλλες μεθόδους. ( πάντα για έχτρα προστασία )

β) Να πακτώσουμε το δώμα του υποστυλώματος με το έδαφος αλλά με υπαρκτή την συνάφεια του σκυροδέματος πάνω στον τένοντα + τον κοχλία περίσφιξης στο δώμα.

Με αυτήν την μέθοδο δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξουμε την ελαστικότητα του φέροντα οργανισμού 100%.
Οι τάσεις των ινών του τένοντα παραλαμβάνονται από το σκυρόδεμα του υποστυλώματος καθ ύψος ( λόγο της συνάφειας που υπάρχει μεταξύ σκυροδέματος και τένοντα )
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε πολύ μικρή αντίδραση στο δώμα από τον κοχλία.
Ο τένοντας σε αυτή την μέθοδο αντιδρά όπως ο γραμμικός οπλισμός και ακολουθεί την ελαστικότητα τον φέροντα οργανισμού.
Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά την ταλάντωση.
Ακόμα το ελατήριο στο δώμα μας είναι άχρηστο οπότε δεν το τοποθετούμε, οπότε δεν θα έχουμε σεισμική απόσβεση, και η αστοχία αν υπάρξει θα είναι απότομη και εκρηκτική.
Δεν συνιστώ αυτήν την μέθοδο σαν την καλύτερη.
Προσφέρει όμως μεγαλύτερη ασφάλεια από την α) μέθοδο.
Είναι μία οικονομική μέθοδος για μικρού ύψους κατασκευές η οποίες διαθέτουν μεγάλα επιμήκη υποστυλώματα. Στα επιμήκη υποστυλώματα αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική, διότι αυτά από μόνα τους έχουν μικρή ελαστικότητα, και από την άλλη δεν έχουν πρόβλημα στο τα παραλάβουν μεγάλες θλιπτικές τάσεις.
Σε αυτά τα υποστυλώματα τοποθετούμε δύο μηχανισμούς στα άκρα τους για να μπορούν να δέχονται αμφίπλευρες καταπονήσεις.
Σε αυτά με σχήμα κάτοψης L τοποθετούμαι 3 μηχανισμούς και σε αυτά με σχήμα κάτοψης + τέσσερις μηχανισμούς στα άκρα τους.
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από Admin 9/4/2015, 02:56

Eχεις κάτι καινούριο στο μυαλό σου και ψάχνεις πληροφορίες?
Μπορείς να συνεργαστείς με μηχανικούς, επ'αμοιβή πάντα και θα σου λύσουν όποια απορία χρειάζεσαι.
Απο Forums δεν γίνεται.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 178
Points : 515
Φήμη : 46
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2013

https://e-civil.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 9/4/2015, 04:22

Φίλε Admin Συνεργάζομαι με τον καθηγητή Π. Καρύδη ... είμαστε συνέταιροι. Όποιος μηχανικός ή κατασκευαστής ή ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει την πατέντα στην κατασκευή του από τώρα και στο εξής μέλλον, την ευθύνη της υπογραφής και μελέτης για το έργο που θα κατασκευαστεί με την πατέντα, την αναλαμβάνει 100% ο καθηγητής της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών κύριος Παναγιώτης Καρύδης. ( o γνωστός πρώην διευθυντής και ιδρυτής της σεισμικής βάσης στο Μετσόβιο πολυτεχνείο ) Έχουμε προχωρήσει την εφαρμοσμένη έρευνα τόσο πολύ, που εσείς έπρεπε να με ρωτάτε τι έχουμε κάνει.
Για αυτό μπορεί να βάλει την υπογραφή του. Γιατί έχουμε κάνει ότι χρειάζεται να γίνει. ( Πίνακες με αξονικές δυνάμεις, Γεωλογικές έρευνες εδαφών, αντοχή των μηχανισμών Πειράματα για την πάκτωση στο έδαφος γενικός, πειράματα και προσομοιώσεις μοντέλων, κοστολόγιο εργασιών κλπ
Από την στιγμή που και εγώ έχω δικαίωμα υπογραφής σε στατική μελέτη, μηχανικός είμαι και εγώ. Να ρωτήσω άλλον μηχανικό? Smile
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από Johny 9/4/2015, 08:35

Αντιφάσκεις τωρα.
Μας λες οτι δεν θα ρωτήσεις κανέναν αλλά μας ρωτάς. Τον Συριζα μου θυμίζεις.

Θα πάρω τηλ. Να ρωτήσω τον κύριο που αναφέρεις εάν ισχύουν όλα αυτα.

Α..Α.. Και κάτι άλλο.. Δ Ε Ν. Ε Ι Σ Α Ι. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Johny
Johny
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 236
Points : 308
Φήμη : 28
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2013
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 9/4/2015, 10:48

Όταν ρωτώ, ρωτώ για έρευνα δηλαδή για το άγνωστο. Την πεπατημένη ξέρω που θα την ρωτήσω όταν την θέλω.
Όταν τελείωσα και πήρα το πτυχίο του εργοδηγού δομικών έργων το 1978 τότε με αυτό το πτυχίο μπορούσαμε να υπογράφουμε μερικές στατικές μελέτες.
Μετά κατάργησαν τον κλάδο και μας έκαναν πολιτικούς μηχανικούς.
Αυτά για την ιστορία. ( άδικη ή όχι )
Εσύ ξέρεις να βγάζεις στατικά με λογάριθμους και πίνακες?
Όσο για τον κύριο ομότιμο καθηγητή Π. Καρύδη και τον πρώην πρύτανη Νίκο Μαρκάτο, εκτός από συνεργάτες είμαστε και φίλοι και μας κέρασε και ποτό στην Πλατεία Κοτζιά ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Πάρε όσα τηλέφωνα θέλεις. Άλλωστε το λέει καθαρά και ο ίδιος δημόσια σε δημοσιογράφο σε τηλεφωνική συνέντευξη. http://www.zougla.gr/greece/article/ergodigos-epinoise-elpidofora-antisismiki-evresitexnia#%2EVSYBiNbtX30%2Elinkedin
Στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής συμμετείχα και εγώ.
https://www.youtube.com/channel/UCv6uvGlsi3xMDaOM79HGuMA
Στην επιστημονική ομάδα της ευρεσιτεχνίας μου είχα την τιμή να έχω τον ομότιμο καθηγητή της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών κύριον Παναγιώτη Καρύδη. Ανεβήκαμε μαζί στην σκηνή για να απαντήσουμε στα Αγγλικά για την πατέντα στους κριτές και το κοινό της αιθούσης. Όταν η επιτροπή του διεθνή διαγωνισμού άρχισε να μας κάνει ερωτήσεις, μια από αυτές τις ερωτήσεις ήταν η εξής.
( θα περιμέναμε από εσάς περισσότερα ερευνητικά αποτελέσματα για την πατέντα )
Και ο κύριος Π. Καρύδης τους απάντησε..... Καλά στραβοί είσαστε... δεν τα βλέπετε τα αποτελέσματα στο πείραμα σε αυτό το βίντεο που τώρα παίζει στην οθόνη? https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
Τελικά διαπίστωσε και ο κύριος καθηγητής αυτό που είχα διαπιστώσει και εγώ μερικά χρόνια πριν.... δηλαδή ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στραβοί στον κόσμο.
Επιτάχυνση 10 g είναι αυτό που βλέπεις εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Το μοντέλο δεν έπαθε τίποτα, οπότε δεν ξέρουμε σε πόσα g επιτάχυνση αστοχεί.
Αν γινόταν ένας σεισμός αυτού του μεγέθους στην Γη αυτός θα γινόταν μετά από σύγκρουση με άλλον πλανήτη και η Γη θα άλλαζε ηλιακό σύστημα.
Και όμως το μοντέλο δεν έπαθε τίποτα. Γιατί άραγε?  
Εγώ στην θέση σου θα ρωτούσα εμένα για τα ερευνητικά αποτελέσματα.
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 9/4/2015, 11:56

Ενώ η γιγαντοοθόνη στο Μέγαρο μουσικής έδειχνε αυτό το βίντεο,

Εγώ παρουσίαζα ( εκφωνούσα ) στα Αγγλικά αυτό το τριών λεπτών κείμενο.
Μετά από αυτό ανεβήκαμε στην ράμπα με τους κριτές μαζί με τον κύριο καθηγητή Π. Καρύδη.

My name is Yiannis Lymperis. This video shows the mechanism of the seismic system and a seismic design method.
It presents also experiments with and without the seismic patent, side by side on screen to compare the seismic protection offered by the invention.
The utility of the invention has been shown experimentally.

Patent Idea
We have placed on a table two columns, one column screwed on the table, and the other simply put on the table.
If one shifts the table, the unbolted column will be overthrown.
The bolted column withstands the lateral loading.
We do exactly the same in every column of a building to withstand more lateral earthquake loading. That is done, by simply screwing it to the ground.
This pretension between the roof of the structure and the soil has been globally disclosed for the first time.
The horizontal earthquake load generates oscillation, and the result is that the upper plates shift more than the lower ones, the columns lose their eccentricity exerting a lifting force on the bases, as well as creating a twisting action in all of the nodes of the structure.
The ideal situation would be if one could construct a building framework where, during an earthquake, all the plates would shift by the same amplitude as the ground without differing phases.
The research I have carried out resulted in just this. The method of the invention eliminates all these problems of deformation in the building construction applying pretension, through the mechanism, between the roof of the structure and the soil.

1) Comparing with existing anti seismic systems, the invention increases the strength of the structure to an earthquake over 100% and reduces the cost of protection more than 50%.
2) I believe that with this method, prefabricated houses can be placed in towns constructing several floors. Manufacturers and all of us will profit from this change because they are industrially produced 30-50% cheaper.
3) The Patent mechanism can be applied to all building projects being under construction, however, it may also be placed in many existing structures, ensuring seismic protection.
Patent mechanism and method offer protection to lightweight constructions against tornadoes.
It may also be used as an anchor for the support of ground slopes on highways.
It ensures a strong foundation in soft ground.
And all this in a patent
There is no absolute seismic design.
The invention provides the absolute seismic design.
Its uniqueness makes it very marketable.
Our scientific team consists of:
A) Professor Panagiotis Karidis, Seismic Technologist-Engineer and Founder of the seismic base at The National Technical University.
B) Nikos Markatos, Chemical Engineer and former Rector of The National Technical University.
All of us have over 40 years experience, and this is the guarantee of the investment that we ask you to undertake.
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από seismic 9/4/2015, 20:50

Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη €œπαράδειγμဝ. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της €œπαράδειγμဝ, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις.
Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.
Αυτό κάνω και εγώ στους ευρωκώδικες και τους ΕΚΩΣ-ΕΑΚ
Γιατί το κάνω....γιατί η μέθοδος που προτείνω βάζει όρια μετατόπισης ( ελέγχει ) στο διαφορετικό καθ ύψος πλάτος ταλάντωσης των κατασκευών. Δεν επιτρέπει στην κατασκευή να φύγει έξω από την ελαστική φάση και να περάσει σε υπολειμματική πλαστική παραμόρφωση η οποία προκαλεί τις αστοχίες ή ακόμα και την κατάρρευση.
Δεν χρειαζόμαστε πια τις πλαστικές περιοχές αστοχίας.
Ο ΕΑΚ πως το κατορθώνει αυτό σε έναν πολύ ισχυρό σεισμό?
Έχει την απάντηση ή όχι?
Αν δεν την έχει καταρρίφθηκε.
seismic
seismic
Ενεργό μέλος
Ενεργό μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 132
Points : 205
Φήμη : 1
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2013
Τόπος : ΙΟΣ

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ. Empty Απ: Πρόσκληση για έρευνα έξω από την πεπατημένη μέσα από αυτό το φόρουμ.

Δημοσίευση από Admin 14/4/2015, 01:00

seismic έγραψε:Όταν ρωτώ, ρωτώ για έρευνα δηλαδή για το άγνωστο. Την πεπατημένη ξέρω που θα την ρωτήσω όταν την θέλω.
Όταν τελείωσα και πήρα το πτυχίο του εργοδηγού δομικών έργων το 1978 τότε με αυτό το πτυχίο μπορούσαμε να υπογράφουμε μερικές στατικές μελέτες.
Μετά κατάργησαν τον κλάδο και μας έκαναν πολιτικούς μηχανικούς.
Αυτά για την ιστορία. ( άδικη ή όχι )
Εσύ ξέρεις να βγάζεις στατικά με λογάριθμους και πίνακες?
Όσο για τον κύριο ομότιμο καθηγητή Π. Καρύδη και τον πρώην πρύτανη Νίκο Μαρκάτο, εκτός από συνεργάτες είμαστε και φίλοι και μας κέρασε και ποτό στην Πλατεία Κοτζιά ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.

Νομίζω οτι μετά απο αυτά, τα λεγόμενα του κ.Γιάννη, ήρθε η ώρα να κλείσουμε ένα ,τελικά, θεϊκό τόπικ.

Ευχαριστούμε τον κ.Γιάννη που τιμάει το φόρουμ μας, θα ήθελα να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς στον κ.Δήμαρχο.

κ.Γιάννη μεγάλη μας τιμή.

ΥΓ: Ενα πόστ γεμάτο αλήθειες , εκτός της πεπατημένης...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 178
Points : 515
Φήμη : 46
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2013

https://e-civil.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης